Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Κέικ μαρμπρέ

  • Χρόνος Μαγειρέματος50 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες8
recipe image Κέικ μαρμπρέ

Υλικά

  • 180 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 280 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 γραμμάρια κακάο
  • 180 ml γάλα
  • 3 αυγά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 κουταλιά της σούπας πορτοκάλι
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού
  • 1 βανιλέτα
  • 3 κουταλιές της σούπας γάλα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Αφήνουμε το Βιτάμ και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πέικινγκ πάουντερ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ, να αφρατέψει για 3 λεπτά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για 4-5 λεπτά.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα, το ξύσμα, τη βανιλέτα, το γάλα, το κονιάκ και, σταδιακά, το αλεύρι. Κατόπιν, χωρίζουμε το μίγμα σε δύο μέρη και, στο ένα, ενσωματώνουμε το κακάο και τις 3 κουταλιές γάλα.
  5. Αλείφουμε μια αντικολλητική φόρμα με Βιτάμ και ρίχνουμε, εναλλάξ, κουταλιές από τα δύο μείγματα.
  6. Ψήνουμε για 50 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C.