Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γαλατόπιτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρα 0 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες8
recipe image Γαλατόπιτα

Υλικά

  • 4-5 φύλλα κρούστας
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό λιωμένο ή σπορέλαιο
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • Λίγη κανέλα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα ψιλοκομμένα και καβουρδισμένα
  • 1 λίτρο Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • 4-5 αυγά
  • 220 γραμμάρια ψιλό σιμιγδάλι
  • 3/4 φλιτζάνι του τσαγιού καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουταλάκι της σούπας Βιτάμ κλασικό
  • Κανέλα σε σκόνη
  • Άχνη ζάχαρη
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου μαζί με τη μισή ζάχαρη και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά.
  2. Μόλις αρχίσει να βράζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα. Όταν αρχίσει να πήζει, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  3. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη και τη βανίλια και τα προσθέτουμε στη χλιαρή κρέμα. Ανακατεύουμε ζωηρά με το σύρμα και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  4. Στη συνέχεια, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC και αναμειγνύουμε σε μπολ όλα τα υλικά για τα φύλλα, χωρίς το Βιτάμ κλασικό.
  5. Αλείφουμε με λίγο Βιτάμ κλασικό και στρώνουμε ένα-ένα τα φύλλα. Ενδιάμεσα, αλείφουμε ένα-ένα τα φύλλα με τη λιωμένη μαργαρίνη και πασπαλίζουμε με το μείγμα αμύγδαλα- κανέλλα-ζάχαρη.
  6. Το τελευταίο φύλλο θα το αλείψουμε μόνο με Βιτάμ κλασικό. Ρίχνουμε την κρέμα στο ταψί, επάνω από τα φύλλα, και κλείνουμε περιμετρικά τα φύλλα επάνω από την κρέμα, για να δημιουργηθεί ένα όμορφο στεφάνι.
  7. Ψήνουμε την πίτα για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν τα φύλλα και η επιφάνειά της.
  8. Σερβίρουμε χλιαρή ή κρύα, πασπαλισμένη με μπόλικη κανέλα και ζάχαρη άχνη.