Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Γαλατόπιτα

  • Χρόνος Μαγειρέματος45 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες10
recipe image Γαλατόπιτα

Υλικά

  • 6 φύλλα κρούστας
  • 120 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 2 λίτρα χλιαρό φρέσκο γάλα
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 10 μεγάλα αυγά
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • Φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού (ή λεμονιού)
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού αλεσμένη κανέλα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε με Βιτάμ ένα μέτριο ταψί και απλώνουμε τα φύλλα κρούστας, αλείφοντάς τα ένα-ένα με το λιωμένο Βιτάμ.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180-200°C και φουρνίζουμε το ταψί με τα φύλλα, μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160-170°C.
  3. Παράλληλα, χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξύσμα, έως ότου αφρατέψουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα στο μείγμα και χτυπάμε ελαφρά, έως ότου ομογενοποιηθεί.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί με τα φύλλα και ψήνουμε στους 160-170°C για 45-55 λεπτά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθεί, διότι θα στεγνώσει. Τρυπάμε το γλυκό με ένα πιρούνι και τσεκάρουμε εάν μένουν επάνω του στίγματα από την κρέμα, η οποία θα πρέπει να έχει πάχος περίπου 4 εκατοστά.
  5. Τέλος, όταν η κρέμα στερεοποιηθεί, την αφήνουμε να κρυώσει και πουδράρουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα. Σερβίρουμε, κόβοντας την πίτα σε τετράγωνα κομμάτια.