Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cheesecake

  • Χρόνος ΜαγειρέματοςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες8
recipe image Cheesecake

Υλικά

  • 300 γραμμάρια μπισκότα τύπου Digestive θρυμματισμένα
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό σε πλακάκι (εναλλακτικά, μπορούν να χρησιμοποιηθούν: Βιτάμ soft, Βιτάμ light)
  • 400ml Βιτάμ Cremefine με 30% λιπαρά
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα λευκή
  • 600 γραμμάρια τυρί κρέμα
  • 6 φύλλα ζελατίνη
  • 1 λεμόνι
  • 250 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε παγωμένο νερό, για να μαλακώσουν, και τα στύβουμε καλά.
  2. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε την κρέμα Βιτάμ, για να πάρει μια καλή βράση. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και τη λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη. Ανακατεύουμε καλά και την αφήνουμε στην άκρη, για να πέσει η θερμοκρασία της.
  3. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το τυρί κρέμα μαζί με το ξύσμα λεμονιού και τα αφρατεύουμε, προσθέτουμε το μείγμα λευκής σοκολάτας και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1 λεπτό.
  4. Λιώνουμε το Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία και το αναμειγνύουμε με τα μπισκότα.
  5. Παίρνουμε 8 ατομικά ποτηράκια και τα γεμίζουμε, ισόποσα, με την κρέμα.
  6. Βάζουμε το cheesecake στο ψυγείο για κάποιες ώρες.
  7. Λίγο πριν σερβίρουμε, αραιώνουμε τη μαρμελάδα με λίγο νερό - αν είναι πηχτή - και τοποθετούμε μία κουταλιά στο κάθε ποτηράκι. Αν θέλουμε, διακοσμούμε με φρέσκα φρούτα.