Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Cake με grapefruit και παπαρουνόσπορο

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 hr 15 min
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςNA
  • ΜερίδεςServes 10
recipe image Cake με grapefruit και παπαρουνόσπορο

Υλικά

  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 5 αυγά
  • 300 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα από 2 γκρέιπφρουτ
  • Αλάτι
  • 30 γραμμάρια παπαρουνόσπορος
  • 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 250 γραμμάρια νερό
  • 100 γραμμάρια χυμός grapefruit
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 50 ml κρέμα γάλακτος
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Για το κέικ, χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ κλασικό με τη ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε τα αυγά ένα προς ένα. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ενσωματωθούν, προσθέτουμε τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ομογενοποιούμε. Τοποθετούμε σε φόρμα του κέικ, που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ºC για 1 ώρα.
  2. Για το σιρόπι, βράζουμε τα υλικά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
  3. Για το γλάσο, ομογενοποιούμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη άχνη.
  4. Σιροπιάζουμε το ζεστό κέικ με χλιαρό σιρόπι. Μετά από 30 λεπτά αφαιρούμε το κέικ από τη φόρμα, το αναποδογυρίζουμε και το αφήνουμε να κρυώσει, πριν ρίξουμε το γλάσο και σερβίρουμε.