Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Burger μανιταριού με κρεμώδη σάλτσα και γλάσο ντομάτας
Χρόνος Προετοιμασίας45 λεπτά
Μερίδες4
Υλικά
Για τα burger μανιταριών
1 κιλό μανιτάρια λευκά
50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
Αλάτι
Πιπέρι
2 κλωνάρια θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη ξερή
50 γραμμάρια παρμεζάνα, τριμμένη
80 γραμμάρια βρώμη
70 γραμμάρια φρυγανιά, τριμμένη
2 αυγά
Για το ψήσιμο των burger
50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Για το γλάσο ντομάτας
150 γραμμάρια ντομάτα, χοντροκομμένη
50 γραμμάρια νερό
50 γραμμάρια ξίδι
50 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
Για την κρεμώδη σάλτσα
250 γραμμάρια μανιτάρια λευκά, κομμένα σε φέτες
50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
100 ml λευκό κρασί
250 ml κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Για το στήσιμο
Ψωμάκια μπριός
Φύλλα ρόκας
Ντομάτα, κομμένη σε φέτες
Πατάτες τηγανητές σε στικς
Εκτέλεση
Execution
Για τα burger μανιταριών, ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια στο χέρι ή με τη βοήθεια ενός πολυκοπτικού και τα σοτάρουμε με το Βιτάμ κλασικό σε πολύ δυνατή φωτιά για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να χάσουν όλα τα υγρά τους. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε για 1 λεπτό ακόμα. Αδειάζουμε σε ένα μπολ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά για το μπέργκερ και ομογενοποιούμε. Αφήνουμε το μείγμα για 15 λεπτά στο ψυγείο να σφίξει και πλάθουμε σε σχήμα μπιφτεκιού.
Για το ψήσιμο των burger, σοτάρουμε τα μπιφτέκια μανιταριών με το Βιτάμ κλασικό για περίπου 2 λεπτά από κάθε πλευρά, λίγο πριν σερβίρουμε.
Για το γλάσο ντομάτας, βάζουμε όλα τα υλικά να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να δέσει πολύ καλά το γλάσο.
Για την κρεμώδη σάλτσα, σοτάρουμε τα μανιτάρια με Βιτάμ κλασικό για 5 περίπου λεπτά, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για ακόμη 2 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και, μόλις εξατμιστεί, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος. Βράζουμε για 10 λεπτά περίπου και πολτοποιούμε. Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
Για το στήσιμο, κόβουμε το ψωμάκι στη μέση και αλείφουμε τη βάση με το γλάσο ντομάτας. Προσθέτουμε εναλλάξ φύλλα ρόκας, φέτες ντομάτας, το μπιφτέκι μανιταριών και καλύπτουμε με την κρεμώδη σάλτσα και τα στικς πατάτας.