use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Βολ ο βαν

  • Μερίδες16
recipe image Βολ ο βαν

Υλικά

Ingredients
  • 3 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού
  • 90 γρ. ΒΙΤΑΜ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού
  • μοσχοκάρυδο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 150 γρ. κοτόπουλο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml ζωμό κρέατος
  • 1 κρεμμύδι
  • 30 γρ. ΒΙΤΑΜ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 50 ml κονιάκ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού
  • θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ΒΙΤΑΜ και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, προσθέτουμε το γάλα, τον ζωμό, το μοσχοκάρυδο και αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
      2. Κόβουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας με στρογγυλό κουπ πατ 3-5εκ, δημιουργώντας τη βάση και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με τον κρόκο αυγού. Για τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας κόβουμε με το ίδιο κουπ πατ και με ένα πιο μικρό αφαιρούμε το κέντρο, δημιουργώντας δαχτυλίδια σφολιάτας. Για να φτιάξουμε τις θήκες τοποθετούμε επάνω στη βάση 2 δαχτυλίδια σφολιάτας όπου κάθε φορά αλείφουμε με κρόκο αυγού και κάνουμε τρύπες με οδοντογλυφίδα ώστε να ψηθούν καλύτερα.
      3. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο, σωτάρουμε με το ΒΙΤΑΜ σε δυνατή φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το ζωμό, τα μανιτάρια, το θυμάρι και βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα και μόλις πάρει μερικές βράσεις αποσύρουμε. Προσθέτουμε τη γραβιέρα τριμμένη και τη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα βολ ο βαν. Ψήνουμε στους 165°C, για 18-20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι, μαϊντανό και σερβίρουμε