Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Αυγοφέτες γλυκές και αλμυρές

  • Χρόνος Μαγειρέματος20 λεπτά
  • Χρόνος ΠροετοιμασίαςΔεν είναι διαθέσιμο
  • Μερίδες4
recipe image Αυγοφέτες γλυκές και αλμυρές

Υλικά

  • 10 φέτες μπαγιάτικο ψωμί (χωριάτικο ή ψωμί του τοστ με προζύμι)
  • 6 αυγά
  • 380 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο ή κανέλα
  • Σπορέλαιο (για το τηγάνισμα)
  • Φρούτα εποχής
  • Μέλι
  • Κανέλα
  • Λιωμένη σοκολάτα
  • Ζάχαρη κρυσταλλική
  • Γραβιέρα
  • Καπνιστό ζαμπόν
  • Μουστάρδα
Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)0 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.0 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)0 mg
Salt (g)0.00 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)0 mg
Iron (mg)0.00 mg
Potassium (mg)0 mg

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά το γάλα, τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και το Βιτάμ λιωμένο.
  2. Αραδιάζουμε τις φέτες σε ένα σκεύος και τις περιχύνουμε με το μείγμα αυγών που ετοιμάσαμε. Τοποθετούμε το σκεύος στο ψυγείο για 20-30 λεπτά, ώστε να ρουφήξουν οι φέτες του ψωμιού το μείγμα και να μαλακώσουν.
  3. Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε λίγο λάδι, τηγανίζουμε τις αυγοφέτες, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και τις ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί για λίγα λεπτά.
  4. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε το μαριναρισμένο κοτόπουλο, μέχρι να ψηθεί. Τέλος, περιχύνουμε το κοτόπουλο με τη σάλτσα, συνεχίζουμε το μαγείρεμα 5 λεπτά ακόμη, αποσύρουμε και προσθέτουμε φρέσκο κόλιανδρο.
  5. Μεταφέρουμε τις αυγοφέτες σε σχάρα και, μέχρι να τις σερβίρουμε, τις τοποθετούμε σε ζεστό φούρνο.