Zebra cake

Υλικά
  • 1 ποτήρι χυμός πορτοκαλιού
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 420 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις (+ 2 κουταλιές της σούπας)
  • 250 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 2 γεμάτες κουταλιές του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 βανίλια
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το Βιτάμ στην κατσαρόλα και το λιώνουμε.
  2. Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, για να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το αλεύρι, την πορτοκαλάδα και το λιωμένο Βιτάμ, εναλλάξ.
  4. Χωρίζουμε το μείγμα που προκύπτει σε δύο ίσα μέρη.
  5. Προσθέτουμε δύο κουταλιές της σούπας κακάο στο πρώτο και δύο κουταλιές της σούπας αλεύρι στο δεύτερο. Ανακατεύουμε καλά.
  6. Αλείφουμε μια φόρμα για κέικ με Βιτάμ και πασπαλίζουμε με αλεύρι. Ρίχνουμε τα μείγματα, εναλλάξ, σε μικρές μερίδες στο κέντρο της φόρμας (διαμέτρου 22 εκατοστών), έως ότου όλα τα συστατικά να εξαντληθούν. Ψήνουμε για περίπου 60 λεπτά στους 160°C.

>

2018-06-12T09:20:44+00:00