Χωριάτικα λουκάνικα με σάλτσα μαυροδάφνης

Υλικά
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 500 γραμμάρια χωριάτικο λουκάνικο (κομμένο σε φέτες)
  • 1 πράσινη πιπεριά (κομμένη σε λεπτές φέτες)
  • 4 φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε λεπτές φέτες)
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 100 γραμμάρια σταφίδες
  • 1 ποτήρι του κρασιού μαυροδάφνη
  • 1/2 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε το Βιτάμ σε ένα σκεύος σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε μέσα όλα τα λαχανικά και σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε και τα κομμένα λουκάνικα, συνεχίζοντας το μαγείρεμα.
  3. Μόλις τα λουκάνικα είναι σχεδόν έτοιμα, ρίχνουμε τις σταφίδες και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
  4. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε, μέχρι να μειωθούν τα υγρά τους.
  5. Ρίχνουμε τη μαυροδάφνη και αφήνουμε τη σάλτσα να δέσει.
2018-07-25T13:56:22+00:00