Χριστουγεννιάτικο Carrot Cake
Στο site του Βιτάμ θα βρεις συνταγή για λαχταριστό και αφράτο Χριστουγεννιάτικο Carrot Cake. Για πεντανόστιμα Χριστουγεννιάτικα γλυκά και φαγητά βάλε Βιτάμ.
- Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
- Μερίδες10
Υλικά
Για το Cake
- 350 γραμμάρια αλεύρι
- 300 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
- 100 γραμμάρια ζάχαρη καστανή
- 4 τεμάχια αυγά μέτρια
- 360 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 450 γραμμάρια καρότο, τριμμένο
- 5 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
- 5 γραμμάρια σόδα
- 5 γραμμάρια κανέλα
- 2 γραμμάρια γαρίφαλο
- Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
- 1 γραμμάρια μοσχοκάρυδο
- 5 γραμμάρια αλάτι
Για την Κρέμα
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 400 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
- βανίλια
- 450 γραμμάρια τυρί κρέμα
- 10 γραμμάρια κανέλα
- γραμμάρια μοσχοκάρυδο
- Ξύσμα από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση
Για το Κέικ
- Σε κάδο ανάμειξης χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να φουσκώσουν και λιώνουμε το Βιτάμ σε μπεν μαρί. Ενώνουμε τα 2 μείγματα.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε μπολ ανάμειξης και ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι, χρησιμοποιώντας μία μαρίζ (σπάτουλα σιλικόνης).
- Προσθέτουμε το τριμμένο καρότο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφομοιωθούν όλα τα υλικά.
- Αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 170˚C για τουλάχιστον 1 ώρα. Αφήνουμε να κρυώσει, πριν σερβίρουμε
Για την Κρέμα
- Σε κάδο ανάμειξης ενσωματώνουμε με φτερό (Κ) όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Προαιρετικά γαρνίρουμε με την κρέμα τυριού.