Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Υλικά
  • 300 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γρ. Flora με βούτυρο (λιωμένο)
  • 2 αυγά
  • 75 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Για τη διακόσμηση

  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • χυμό 1 λεμονιού
Εκτέλεση
  1. Ρίχνουμε τα υλικά μας (εκτός από τα αυγά) στον κάδο του μίξερ. Ανακατεύουμε με τους γάντζους και όταν το μίγμα γίνει σαν ψίχουλα, ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά. Ζυμώνουμε με τα χέρια με γρήγορες κινήσεις. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα και την τυλίγουμε με μεμβράνη. Την αφήνουμε στο ψυγείο ½ ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180˚C και στρώνουμε ένα κομμάτι λαδόκολλα στον πάγκο μας. Πάνω εκεί, ανοίγουμε λίγο-λίγο τη ζύμη σε λεπτό φύλλο. Κόβουμε τα μπισκότα με κουπ πάτ σε σχήμα αστεριού ή σε διάφορα άλλα σχήματα. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά, μέχρι να πάρουν ένα απαλό, χρυσοκάστανο χρώμα. Τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  2. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο: ρίχνουμε το χυμό λεμονιού σε βαθύ μπολ και προσθέτουμε την άχνη. Ανακατεύουμε μέχρι να πετύχουμε ένα λείο αλλά παχύρευστο μίγμα.
  3. Βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα στο γλάσο και τα αφήνουμε να στεγνώσουν σε σχάρα.

 

By | 2019-11-20T12:36:27+00:00 November 20th, 2019|Comments Off on Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

About the Author: