Χριστουγεννιάτικα μπισκοτοδεντράκια

Υλικά
  • 450 γραμμάρια αλεύρι σκληρό
  • 1 αυγό
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού (προαιρετικά)
  • Χρωματιστά καραμελάκια (για τη διακόσμηση)
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 3 σταγόνες λεμονιού
  • Πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στο μπολ του μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 7-10 λεπτά περίπου, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το αυγό και, στη συνέχεια, λίγο-λίγο το αλεύρι, τη βανίλια και το ξύσμα. Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Σταματάμε το μίξερ και πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα. Την αφήνουμε για 30 περίπου λεπτά στο ψυγείο, τυλιγμένη με μεμβράνη.
  2. Στη συνέχεια, ανάβουμε το φούρνο στους 180°C, ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη σε χοντρό φύλλο και την κόβουμε με κουπ-πατ αστεράκια σε διάφορα μεγέθη. Φροντίζουμε να κάνουμε 3-4 μεγάλα, που θα χρησιμοποιήσουμε ως βάση. Τα βάζουμε σε λαμαρίνα, στρωμένη με λαδόκολλα, και τα ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου.
  3. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο, αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.
  4. Μεταφέρουμε το γλάσο σε σακούλα με λείο κορνέ και μικρό άνοιγμα. Τοποθετούμε τα αστεράκια το ένα πάνω στο άλλο, ξεκινώντας από το μεγαλύτερο και καταλήγοντας στο μικρότερο. Τα κολλάμε μεταξύ τους, βάζοντας λίγο γλάσο στο κέντρο τους. Διακοσμούμε, κάνοντας σχέδια με το γλάσο στις μύτες του δέντρου μας και κολλώντας επάνω του χρωματιστά καραμελάκια.
2018-08-03T10:22:44+00:00