Χριστουγεννιάτικα ελατάκια

Υλικά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 250 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 200 γραμμάρια ζάχαρη
  • 5 μέτρια αυγά
  • 180 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • Χυμός 1/2 λεμονιού
  • Mερικές σταγόνες χρώματα ζαχαροπλαστικής
  • Ξυλάκια ή καραμελάκια για κορμό
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ελαφρά το ταψί.
  2. Λιώνουμε σε ένα μπεν μαρί το Βιτάμ και την κουβερτούρα.
  3. Ανακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
  4. Χτυπάμε στο μίξερ με το σύρμα τα αυγά και τη ζάχαρη, για να φουσκώσουν.
  5. Σταματάμε το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα της κουβερτούρας και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε στο ταψί.
  7. Ψήνουμε στους 180°C για περίπου 35 λεπτά. Μόλις κρυώσει η σοκολατόπιτα, κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια.
  8. Ετοιμάζουμε το γλάσο, αναμειγνύοντας όλα μαζί τα υλικά, και χρωματίζουμε ανάλογα με το γούστο μας. Μεταφέρουμε το γλάσο σε σακούλα με λεπτό κορνέ και στολίζουμε τα δεντράκια. Χρησιμοποιούμε ξυλάκια παγωτού ή καραμελάκια για βάση στα δεντράκια μας.
2018-08-03T10:18:53+00:00