Χορτοτυρόπιτα

Υλικά
  • 1 πακέτο φύλλα κρούστας
  • 1/2 πακέτο Βιτάμ κλασικό
  • 2 1/2 κιλά διάφορα χόρτα
  • 5 αυγά
  • 200 γραμμάρια κασέρι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια φέτα θρυμματισμένη
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι
  • 4 κλωναράκια φρέσκος άνηθος
  • 4 κουταλιές Βιτάμ soft (για το ταψί και τα φύλλα)
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Καθαρίζουμε τα χόρτα, τα πλένουμε και τα ζεματίζουμε σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό για 10 λεπτά.
  2. Αφήνουμε να στραγγίξουν, τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Ξεφλουδίζουμετο κρεμμύδι, πλένουμε και στεγνώνουμε τον άνηθο, τα ψιλοκόβουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  4. Ρίχνουμε τα τυριά, τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, το Βιτάμ κλασικό, λιωμένο, το πιπέρι και τα ανακατεύουμε.
  5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  6. Αλείφουμε ένα ταψί με Βιτάμ soft  και στρώνουμε τα μισά από τα φύλλα, αλειμμένα και αυτά με Βιτάμ soft.
  7. Στρώνουμε το μείγμα των χορταρικών και γυρίζουμε, προς το εσωτερικό του ταψιού και πάνω από τη γέμιση, τις άκρες των κάτω φύλλων.
  8. Τις αλείφουμε με Βιτάμ soft και στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, κομμένα ακριβώς στις διαστάσεις του ταψιού και αλειμμένα με Βιτάμ soft.
  9. Πατάμε με τα δάχτυλά μας τις άκρες των φύλλων, για να κολλήσουν καλά με τα γυρισμένα κάτω φύλλα, αλείφουμε με Βιτάμ soft την επιφάνεια της πίτας, τη χαράσσουμε σε λωρίδες, τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου μια ώρα.
  10. Αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
2018-08-02T15:04:35+00:00