Χοιρινά φιλετάκια με σάλτσα σελινόριζας

Υλικά
  • 1 1/2 χοιρινό ψαρονέφρι φιλέτο κομμένο σε κύβους
  • 180 γραμμάρια Βιτάμ soft
  • 1 σελινόριζα καθαρισμένη κομμένη σε κύβους
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 300 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 2 κύβοι ζωμού βοδινού Knorr
  • 1 ποτήρι του κρασιού λευκό ξηρό κρασί
  • Aλάτι
  • Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του Βιτάμ μαζί με το κομμένο σε κύβους χοιρινό, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το αλατοπίπερο και μαγειρεύουμε, έως ότου γίνουν όλα τα υλικά τρυφερά.
  2. Σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε 1 1/2 λίτρο νερό και τους 2 κύβους βοδινού. Βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία.
  3. Παράλληλα, σε ένα άλλο βαθύ σκεύος ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του Βιτάμ μαζί με το πράσο και τη σελινόριζα και μαγειρεύουμε, έως ότου μαλακώσουν. Προσθέτουμε νερό, έως ότου τα σκεπάσει. Όταν μαγειρευτούν, τα σουρώνουμε και τα περνάμε από το μπλέντερ.
  4. Όταν τα χοιρινά φιλετάκια μαγειρευτούν, ρίχνουμε την κρέμα της σελινόριζας μέσα στο σκεύος και προσθέτουμε τον άνηθο. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά ακόμα και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  5. Διαλύουμε το κορν-φλάουερ σε μισό ποτήρι του κρασιού νερό, το ρίχνουμε και αυτό μέσα, και ανακατεύουμε, έως ότου δέσει η κρέμα με τα χοιρινά φιλετάκια.
2018-06-18T11:24:21+00:00