Βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά

Υλικά
  • 2 κουταλιές αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 250 γραμμάρια καθαρισμένος αρακάς
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • 160 γραμμάρια ζαμπόν σε κυβάκια
  • 1 1/2 ποτήρια ζωμός κοτόπουλου
  • 1/2 κιλό φιλέτο στήθους κοτόπουλου
  • 12 βολοβάν από σφολιάτα
  • 2 μέτρια κρεμμύδια τριμμένα
  • Χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε μαζί με τα κρεμμύδια σε μια κατσαρόλα με 100 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse. Μετά, σβήνουμε με το χυμό λεμονιού και προσθέτουμε τον αρακά, τον άνηθο και το ζαμπόν.
  2. Διαλύουμε το αλεύρι με το ζωμό κότας και το γάλα, ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα με το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 15 λεπτά. Μετά, αλατοπιπερώνουμε και από πάνω.
  3. Ψήνουμε τα βολοβάν, σύμφωνα με τις οδηγίες στο κουτί, τα βγάζουμε από το φούρνο, αφαιρούμε το καπάκι τους και τα γεμίζουμε.
  4. Τοποθετούμε τα βολοβάν με κοτόπουλο και αρακά σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο Bιτάμ Culinesse και τα ψήνουμε για περίπου 7 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C, πριν τα σερβίρουμε.
2018-06-12T16:00:48+00:00