Βολ ο βαν

Υλικά
    Για τα βολ ο βαν
  • 3 φύλλα σφολιάτα
  • 1 κρόκο αυγού
  • Για την κρέμα μπεσαμέλ
  • 90 γρ. ΒΙΤΑΜ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 500 ml γάλα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού
  • μοσχοκάρυδο
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Για τη γέμιση με μανιτάρια και κοτόπουλο
  • 200 γρ. μανιτάρια
  • 150 γρ. κοτόπουλο
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 100 ml ζωμό κρέατος
  • 1 κρεμμύδι
  • 30 γρ. ΒΙΤΑΜ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ
  • 150 γρ. γραβιέρα
  • 50 ml κονιάκ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού
  • θυμάρι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Αλάτι
Εκτέλεση
    Η μπεσαμέλ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ΒΙΤΑΜ και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι,
    ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα, προσθέτουμε το γάλα, τον ζωμό, το μοσχοκάρυδο
    και αλάτι. Ανακατεύουμε συνεχώς με σύρμα, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.

  2. Τα βολ ο βαν

  3. Κόβουμε το πρώτο φύλλο σφολιάτας με στρογγυλό κουπ πατ 3-5εκ, δημιουργώντας τη
    βάση και τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με τον κρόκο
    αυγού. Για τα υπόλοιπα φύλλα σφολιάτας κόβουμε με το ίδιο κουπ πατ και με ένα πιο μικρό αφαιρούμε
    το κέντρο, δημιουργώντας δαχτυλίδια σφολιάτας. Για να φτιάξουμε τις θήκες τοποθετούμε επάνω στη
    βάση 2 δαχτυλίδια σφολιάτας όπου κάθε φορά αλείφουμε με κρόκο αυγού και κάνουμε τρύπες με
    οδοντογλυφίδα ώστε να ψηθούν καλύτερα.

  4. Η γέμιση

  5. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το κοτόπουλο, σωτάρουμε με το ΒΙΤΑΜ σε δυνατή φωτιά,
    αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε το ζωμό, τα μανιτάρια, το θυμάρι και
    βράζουμε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά, προσθέτουμε την κρέμα και μόλις πάρει μερικές βράσεις
    αποσύρουμε. Προσθέτουμε τη γραβιέρα τριμμένη και τη μπεσαμέλ, ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε
    τα βολ ο βαν. Ψήνουμε στους 165°C, για 18-20 λεπτά. Πασπαλίζουμε με φρέσκο πιπέρι, μαϊντανό και
    σερβίρουμε
2018-06-11T09:07:26+00:00