Βιεννέζικη βασιλόπιτα

Υλικά
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 3 αυγά
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
  • 4 βανιλέτες Alsa Βανιλέτα
  • 4 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα
  • 4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλόψιχα
  • 4 κουταλιές της σούπας κουβερτούρα τριμμένη
  • 4 κουταλιές της σούπας σταφίδες ξανθές
  • 4 κουταλιές της σούπας ινδική καρύδα
  • 1 γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1/2 κούπα χυμός λεμονιού και πορτοκαλιού
  • 500 γραμμάρια αλεύρι
Εκτέλεση
  1. Χτυπάμε στο μίξερ το Βιτάμ με τη ζάχαρη, να αφρατέψουν. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τις βανιλέτες Alsa και τα ξύσματα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ. Στη συνέχεια, χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε, εναλλάξ, το χυμο, το γιαούρτι και το αλεύρι. Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι, σταματάμε το μίξερ, ρίχνουμε τους ξηρούς καρπούς και τα ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα, αλειμμένη με Βιτάμ και αλευρωμένη, και ψήνουμε στους 160°C για περίπου 45 λεπτά με 1 ώρα.
2018-08-03T10:05:12+00:00