Vegan κέικ καρύδας

Υλικά
  • 220 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 140 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου
  • 50 γραμμάρια σιρόπι αγαύης
  • 100 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου
  • 170 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
  • 100 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια
  • 30 γραμμάρια κακάο
  • Λίγο αλάτι (2 πρέζες)
  • 2 βανίλιες
  • 150 γραμμάρια ταχίνι με γεύση πορτοκάλι
  • 30 γραμμάρια καρύδα τριμμένη
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
  2. Καλύπτουμε με λίγο Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου και κακάο μια φόρμα για κέικ 10×23 εκατοστών και την αφήνουμε στην άκρη.
  3. Χτυπάμε με το σύρμα το Βιτάμ με έλαιο καρύδας και αμυγδάλου με τη μαύρη ζάχαρη.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το σιρόπι αγαύης με το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε.
  5. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι που φυσκώνει μόνο του, την καρύδα, τις βανίλιες, το αλάτι και το κακάο (αφού τα έχουμε περάσει απο σίτα).
  6. Με μια σπάτουλα ενσωματώνουμε το μείγμα με τα στερεά στο μείγμα με τα υγρά, ανακατεύοντας απαλά, για να παραμείνει αφράτο, και προσθέτουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα.
  7. Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να βγαίνει καθαρό ένα μαχαίρι που μπήγουμε μέσα του. Το αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και, μετά, το βγάζουμε από τη φόρμα.
  8. Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, διακοσμούμε με το icing από ταχίνι πορτοκάλι και γαρνίρουμε με τριμμένη καρύδα
2018-09-11T13:11:09+00:00