Τυρομπισκοτάκια

Υλικά
  • 240 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 170 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 200 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 κοφτές κουταλιές γιαούρτι
  • 1 αυγό (για το άλλειμα)
  • Σουσάμι (για το πασπάλισμα)
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε σε ένα μπολ το λιωμένο Βιτάμ, το αλεύρι, το γιαούρτι και την τριμμένη φέτα και ανακατεύουμε καλά. Αφού ενωθούν καλά όλα τα υλικά, τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα.
  2. Αφού το βγάλουμε από το ψυγείο, παίρνουμε μια ποσότητα από το μείγμα και, με τον πλάστη, ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους 1/2 δακτύλου περίπου.
  3. Με ένα κουπ-πατ ή με ένα ποτήρι κόβουμε μπισκοτάκια στο σχήμα που θέλουμε και, στη συνέχεια, τα βάζουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.
  4. Αφού χτυπήσουμε ένα αυγό, αλείφουμε τα μπισκοτάκια και, μετά, πασπαλίζουμε με σουσάμι ή μαυροκούκι.
  5. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 10-15 λεπτά, ώστε να ροδίσουν ελαφρά.
2018-07-26T12:48:06+00:00