Τσουρέκι γεμιστό

Υλικά
  • 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο
  • 1/2 φρέσκο ξύσμα πορτοκαλιού
  • 35 γραμμάρια φρέσκια μαγιά
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη
  • 1 1/2 κουταλιές κορν φλάουρ
  • 100 γραμμάρια σταφίδες ξανθές
  • 4 κουταλιές μπράντι ή ρούμι
  • 100 γραμμάρια καβουρδισμένη αμυγδαλόψυχα
  • 100 γραμμάρια καρυδόψυχα
  • 1 μήλο τριμμένο
  • 1/2 κουταλάκι κάρδαμο
  • 1/2 κουταλάκι κανελογαρύφαλλο
  • 4 κουταλιές μαρμελάδα
  • 1/2 κουταλάκι κοπανισμένο γλυκάνισο
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε το αλεύρι σε μία λεκάνη. Ανοίγουμε στο κέντρο μια λακκούβα και ρίχνουμε το Βιτάμ, τη ζάχαρη, τους κρόκους, το αλάτι, το κορν φλάουρ, το γλυκάνισο και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  2. Σε ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο γάλα και, έπειτα, την προσθέτεουμε στα υπόλοιπα υλικά.
  3. Ανακατεύουμε το μείγμα καλά και αρχίζουμε να το ζυμώνουμε, παίρνοντας λίγο-λίγο το αλεύρι. Όσο ζυμώνουμε, ρίχνουμε 1/2 φλιτζάνι περίπου (ή όσο παίρνει) χλιαρό νερό. Σκεπάζουμε τη λεκάνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος, ώστε να φουσκώσει η ζύμη.
  4. Μετά από 3– 4 ώρες, ξαναζυμώνουμε λίγο, για να φύγει ο αέρας και απλώνουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια, μέχρι να τη φέρουμε σε ορθογώνιο σχήμα.
  5. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα υλικά για τη γέμιση και, έπειτα, απλώνουμε το μείγμα επάνω στη ζύμη και την τυλίγουμε σε ρολό.
  6. Αλείφουμε μια φόρμα στρογγυλή ή μακρόστενη με λίγο Βιτάμ και βάζουμε εκεί το ρολό, με την ένωση να κοιτάει προς τα κάτω.
  7. Τέλος, αλείφουμε το τσουρέκι με λίγο γάλα, πασπαλίζουμε με το φιλέ αμυγδάλου και το ψήνουμε για 45–50 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C.
2018-07-11T13:57:44+00:00