use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τσουκνιδόπιτα

  • Μερίδες10
recipe image Τσουκνιδόπιτα

Υλικά

Ingredients
  • 700 γραμμάρια τσουκνίδες
  • 300 γραμμάρια άγρια χόρτα (λάπατα, ζοχοί, σέσκουλα)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο (όπως στη χωριάτικη)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθος
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 1/2 ποτήρι δυόσμος
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας τραχανά
  • Aλάτι
  • Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση για χωριάτικο φύλλο
  • Aλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το άνοιγμα του φύλλου)
  • Βιτάμ κλασικό (λιωμένο για το ταψί)

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Φοράμε πλαστικά γάντια και καθαρίζουμε προσεκτικά τις τσουκνίδες, κρατώντας τα φύλλα και τις κορφές. Χοντροκόβουμε τα χόρτα.
      2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, στην αρχή, τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τσουκνίδες και τα χόρτα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, μέχρι να μειωθεί ο όγκος από τα χόρτα και να μαλακώσουν.
      3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, πιπέρι, τον τραχανά και τη φέτα σε κομματάκια.
      4. Ανοίγουμε τα δυό πρώτα φύλλα και τα στρώνουμε σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με Βιτάμ, αφού πρώτα τα βιταμώσουμε ξεχωριστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, που θα στρώσουμε ζαρωμένα.
      5. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο γύρω στη 1 ώρα περίπου.