Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Aλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το άνοιγμα του φύλλου)
Βιτάμ κλασικό (λιωμένο για το ταψί)
Εκτέλεση
Execution
Φοράμε πλαστικά γάντια και καθαρίζουμε προσεκτικά τις τσουκνίδες, κρατώντας τα φύλλα και τις κορφές. Χοντροκόβουμε τα χόρτα.
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, στην αρχή, τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τσουκνίδες και τα χόρτα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, μέχρι να μειωθεί ο όγκος από τα χόρτα και να μαλακώσουν.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, πιπέρι, τον τραχανά και τη φέτα σε κομματάκια.
Ανοίγουμε τα δυό πρώτα φύλλα και τα στρώνουμε σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με Βιτάμ, αφού πρώτα τα βιταμώσουμε ξεχωριστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, που θα στρώσουμε ζαρωμένα.
Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο γύρω στη 1 ώρα περίπου.