Τσουκνιδόπιτα

Υλικά
  • 700 γραμμάρια τσουκνίδες
  • 300 γραμμάρια άγρια χόρτα (λάπατα, ζοχοί, σέσκουλα)
  • 1 κρεμμύδι κομμένο (όπως στη χωριάτικη)
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 ματσάκι μάραθος
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 1 ματσάκι δυόσμος
  • 1/2 ποτήρι δυόσμος
  • 250 γραμμάρια τυρί φέτα
  • 2 αυγά
  • 4 κουταλιές της σούπας τραχανά
  • Aλάτι
  • Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση για χωριάτικο φύλλο
  • Aλεύρι για όλες τις χρήσεις (για το άνοιγμα του φύλλου)
  • Βιτάμ κλασικό (λιωμένο για το ταψί)
Εκτέλεση
  1. Φοράμε πλαστικά γάντια και καθαρίζουμε προσεκτικά τις τσουκνίδες, κρατώντας τα φύλλα και τις κορφές. Χοντροκόβουμε τα χόρτα.
  2. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε, στην αρχή, τα κρεμμυδάκια με το κρεμμύδι. Μόλις μαλακώσουν, προσθέτουμε τις τσουκνίδες και τα χόρτα. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε, μέχρι να μειωθεί ο όγκος από τα χόρτα και να μαλακώσουν.
  3. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε στο μείγμα τα αυγά, πιπέρι, τον τραχανά και τη φέτα σε κομματάκια.
  4. Ανοίγουμε τα δυό πρώτα φύλλα και τα στρώνουμε σε ταψί, το οποίο έχουμε αλείψει με Βιτάμ, αφού πρώτα τα βιταμώσουμε ξεχωριστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη και σκεπάζουμε με άλλα δύο φύλλα, που θα στρώσουμε ζαρωμένα.
  5. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια, την αλείφουμε με Βιτάμ, τη ραντίζουμε με νερό και την ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο γύρω στη 1 ώρα περίπου.
2018-08-02T14:56:14+00:00