Τρουφάκια Σοκολάτας
Δες συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας με Βιτάμ. Εύκολες ελληνικές αλλά και διεθνής συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, φαγητά και γλυκά με φυτικό Βιτάμ
- Χρόνος Προετοιμασίας15 λεπτά
- Μερίδες50
Υλικά
- 250 ml κρέμα γάλακτος
- 300 γραμμάρια κουβερτούρα
- 250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
- 3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
- 100 γραμμάρια καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
- 100 γραμμάρια μπισκότα, τριμμένα
- 3 κουταλιές του γλυκού κονιάκ
- Κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια.
- Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το Βιτάμ κλασικό με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
- Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε την καρυδόψιχα, τα μπισκότα και το κονιάκ. (Τα μπισκότα τα ρίχνουμε σταδιακά, μέχρι να δούμε ότι το μείγμα είναι εύπλαστο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγα ακόμη). Αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο, για να σφίξει καλά.
- Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και το πλάθουμε σε μικρές σφαίρες.
- Βάζουμε αρκετό κακάο σε ρηχό πιάτο και κυλάμε μέσα τις σφαίρες, για να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.