Τρουφάκια σοκολάτας

Υλικά

250 ml Βιτάμ Cremefine για Ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά
300 γραμμάρια κουβερτούρα
250 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
100 γραμμάρια καρυδόψιχα, ψιλοκομμένη
100 γραμμάρια μπισκότα, τριμμένα
3 κουταλιές του γλυκού κονιάκ
Κακάο σε σκόνη, κοσκινισμένο (για την επικάλυψη)

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το Βιτάμ Cremefine σε ένα κατσαρολάκι, την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το Βιτάμ κλασικό με τη ζάχαρη άχνη και το κακάο.
Αναμειγνύουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε την καρυδόψιχα, τα μπισκότα και το κονιάκ. (Τα μπισκότα τα ρίχνουμε σταδιακά, μέχρι να δούμε ότι το μείγμα είναι εύπλαστο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγα ακόμη). Αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο, για να σφίξει καλά.
Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και το πλάθουμε σε μικρές σφαίρες.
Βάζουμε αρκετό κακάο σε ρηχό πιάτο και κυλάμε μέσα τις σφαίρες, για να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.

2019-11-13T09:39:20+00:00