Τρουφάκια σοκολάτας

Υλικά
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 ποτήρι ψιλοκομμένη καρυδόψυχα
  • 200 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 1 ποτήρι ψιλοκομμένη καρυδόψυχα
  • 1 ποτήρι τριμμένα μπισκότα ή κουλουράκια
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 2 κουταλιές του γλυκού κονιάκ
  • Σκόνη κακάο (για την επικάλυψη)
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα, κομμένη σε μικρά κομμάτια.
  2. Σε άλλο κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη και το κακάο.
  3. Αναμειγνύουμε τα δυο μείγματα και προσθέτουμε τα καρύδια, τα μπισκότα και το κονιάκ. (Τα μπισκότα τα ρίχνουμε σιγά-σιγά, μέχρι να δούμε ότι το μείγμα είναι εύπλαστο. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε λίγα ακόμη). Αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο, για να σφίξει καλά.
  4. Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρές κουταλιές από το μείγμα και το πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια.
  5. Βάζουμε μπόλικο κακάο, κοσκινισμένο σε ρηχό πιάτο, και κυλάμε μέσα τα μπαλάκια, για να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
2018-07-11T13:48:48+00:00