Τούρτα ναυτάκι

Υλικά
  • 375 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 ποτήρια ζάχαρη άχνη
  • 1/4 ποτήρι γάλα
  • 5 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 2 μικρά αυγά
  • 3 πακέτα μπισκότα πτι-μπερ
  • 1 λίτρο γάλα
  • 1 ερμόλ
  • 1 ζαχαρούχο γάλα
  • Αμύγδαλα καβουρδισμένα και κομμένα
  • Τρούφα σοκολάτα
  • 300 γραμμάρια έτοιμη σαντιγί
  • Μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής
  • 300 γραμμάρια τριμμένο μπισκότο
Εκτέλεση
  1. Για να φτιάξουμε την άσπρη κρέμα, βάζουμε το ερμόλ και το ζαχαρούχο γάλα στο ψυγείο, τουλάχιστον 2 μέρες πριν, γιατί πρέπει να είναι πολύ παγωμένα όταν θα χτυπηθούν.
  2. Χτυπάμε στο μίξερ το ερμόλ, μόνο του, μέχρι να αφρατέψει. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και τα χτυπάμε καλά όλα μαζί. Στη συνέχεια, τα βάζουμε στο ψυγείο, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  3. Για να φτιάξουμε την σοκολατένια κρέμα, βάζουμε σε ένα μίξερ το Βιτάμ, την άχνη, το κακάο, τα αυγά και το γάλα (κρατάμε λίγο γάλα, για να μουσκέψουμε τα μπισκότα).
  4. Αφού ζεστάνουμε λίγο γάλα, βουτάμε ένα-ένα τα μπισκότα και τα στρώνουμε σε μία πιατέλα ή ένα πυρέξ. Από πάνω βάζουμε τη μισή σοκολατένια κρέμα και πασπαλίζουμε με τρούφα ή αμύγδαλα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα μπισκότα και βάζουμε την άσπρη κρέμα από επάνω.
  5. Καλύπτουμε με το τελευταίο πακέτο από τα μπισκότα, βάζουμε την άλλη μισή σοκολατένια κρέμα και, στη συνέχεια, πασπαλίζουμε με τρούφα ή αμύγδαλα.
  6. Με το τριμμένο μπισκότο καλύπτουμε τη μισή τούρτα και στην άλλη μίση στρώνουμε την έτοιμη σαντιγί, την οποία θα ανακατέψουμε με λίγες μπλέ σταγόνες.
  7. Τέλος, διακοσμούμε την τούρτα ναυτάκι με καραμελάκια και μικρά παιχνιδάκια.
2018-07-23T14:45:30+00:00