Τούρτα με καβουρδισμένο κουκουνάρι

Υλικά
  • 2 ποτήρια τριμμένη γαλέτα
  • 2 ποτήρια καβουρδισμένο κουκουνάρι (αλεσμένο σε σκόνη)
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ
  • 10 κρόκοι αυγών
  • 10 ασπράδια αυγών
  • 2 Alsa ανιλέτα
  • 1 λίτρο γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 8 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 Alsa Βανιλέτα
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 2 1/2 ποτήρια νερό
  • Χυμός λεμονιού από 1/2 λεμόνι
  • 450 γραμμάρια σαντιγί
  • 1 ποτήρι μικρό, χοντροκομμένο κουκουνάρι
  • Λίγο Βιτάμ κλασικό
Εκτέλεση
  1. Για να φτιάξουμε το παντεσπάνι, χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη και τους κρόκους, ώστε να φουσκώσουν. Χτυπάμε χωριστά τα ασπράδια σε μαρέγκα.
  2. Ενώνουμε τα 2 μείγματα, ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα, ενώ προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά: μπέικινγκ πάουντερ, βανιλέτες και τους καβουρδισμένους σπόρους του κουκουναριού.
  3. Αλείφουμε με Βιτάμ και αλευρώνουμε ένα ταψάκι 35-40 εκατοστών, μέσα στο οποίο θα αδειάσουμε το μείγμα για την τούρτα με καβουρδισμένο κουκουνάρι, για να το ψήσουμε για 50-60 λεπτά στους 170°C.
  4. Βράζουμε για 7-8 λεπτά όλα τα υλικά για το σιρόπι και το αφήνουμε να κρυώσει.
  5. Επίσης, χτυπάμρ στο μίξερ τα υλικά για την κρέμα και, μετά, τα βάζουμε για περίπου 6 λεπτά σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά να δέσουν. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα και, μετά, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
  6. Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο ίσα μέρη, στρώνουμε το ένα φύλλο και το σιροπιάζουμε ελαφρώς, όσο είναι ακόμα ζεστό. Το γεμίζουμε με την κρέμα, απλώνουμε από πάνω το άλλο φύλλο, το σιροπιάζουμε και αυτό, και, τέλος, το καλύπτουμε με σαντιγί και το γαρνίρουμε με τους καβουρδισμένους σπόρους από το κουκουνάρι.
2018-07-23T14:41:42+00:00