Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν
Μερίδες4
Υλικά
Ingredients
6 ψιλοκομμένες φέτες ζαμπόν
250 ml κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές ψιλοκομμένος μαϊντανός
300 γραμμάρια μπρόκολο (χωρισμένο σε μικρά μπουκετάκια)
50 γραμμάρια τριμμένο τυρί παρμεζάνα (και επιπλέον για το σερβίρισμα)
1 ψιλοκομμένη σκελίδα σκόρδο
1 ψιλοκομμένη μικρή καυτερή πιπεριά
3 κουταλιές Βιτάμ Culinesse
1/2 κιλό τορτελίνια
Αλάτι
Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Βράζουμε ξεχωριαστά τα τορτελίνια και τα μπουκετάκια μπρόκολο, ώστε ίσα που να μαλακώσουν. Μετά, σουρώνουμε τα τορτελίνια και τα μπροκόλα.
Ζεσταίνουμε το Βιτάμ Culinesse σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε ελαφρώς το σκόρδο και την πιπεριά και, ύστερα, προσθέτουμε το μπρόκολο, το ζαμπόν, την κρέμα γάλακτος, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύοντας σε σιγανή φωτιά, ώσπου να πήξει ελαφρώς η κρέμα.
Βάζουμε τα τορτελίνια σε ένα μπολ σερβιρίσματος, προσθέτουμε τη σάλτσα με το μπρόκολο, ανακατεύουμε και, τέλος, πασπαλίζουμε τα τορτελίνια με μπρόκολο και ζαμπόν με λίγη παρμεζάνα και το μαϊντανό.