Tiramisu

Υλικά
  • 3/4 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 ποτήρι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 6 αυγά
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 8 κρόκοι αυγών
  • 1 ποτήρι ζάχαρη άχνη
  • 500 γραμμάρια τυρί μασκαρπόνε
  • 1/5 ποτήρι λικέρ amaretto
  • 2 ποτήρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 1 κουταλιά της σούπας ζελατίνη
  • 1 κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι νερό
  • 3 κουταλιές της σούπας στιγμιαίος καφές
Εκτέλεση
  1. Ξεχωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια αυγών. Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών, μέχρι να σχηματιστεί μαρέγκα. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σιγά και προσθέτουμε τους κρόκους αυγών με το αλεύρι ξεχωριστά. Τέλος, ρίχνουμε το λιωμένο Βιτάμ και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι απαλά.
  2. Αδειάζουμε τη ζύμη σε ένα μεγάλο επίπεδο δίσκο, καλυμμένο με χαρτί ψησίματος. Απλώνουμε ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 10 λεπτά.
  3. Ετοιμάζουμε το σιρόπι καφέ. Ανακατεύουμε μισό ποτήρι νερό με τη ζάχαρη και τον καφέ. Καλύπτουμε το ψημένο κέικ με το σιρόπι.
  4. Μετράμε το κέικ και το κόβουμε σε τέσσερα ίσα ορθογώνια.
  5. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με τη ζάχαρη, έτσι ώστε να αποκτήσουμε ένα αφράτο μείγμα. Μουσκεύουμε τη ζελατίνη σε 1/3 ποτήρι κρύο νερό. Μετά το φούσκωμα, τη θερμαίνουμε, μέχρι να διαλυθεί. Ανακατεύουμε το μείγμα με τους κρόκους αυγού με το μασκαρπόνε, το λικέρ, τη σαντιγί, και, τέλος, με τη διαλυμένη ζελατίνη.
  6. Βάζουμε το μείγμα τυριού ανάμεσα στα ορθογώνια της τούρτας. Καλύπτουμε το πάνω μέρος και τις πλευρές του κέικ με το μείγμα και πασπαλίζουμε με κακάο.
2018-05-29T15:26:59+00:00