Tiramisu

Υλικά

Για την κρέμα τιραμισού

  • 6 κρόκοι αυγών
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γραμμάρια κρασί Μαρσάλα
  • 200 γραμμάρια μασκαρπόνε ή τυρί κρέμα
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Cremefine για Ζαχαροπλαστική με 30% λιπαρά, χτυπημένη

Για τη σύνθεση

  • 200 γραμμάρια μπισκότα σαβαγιάρ
  • 150 ml καφέ εσπρέσο
  • 50 γραμμάρια κακάο
Εκτέλεση
  1. Για την κρέμα, προσθέτουμε τους κρόκους αυγών, τη ζάχαρη και το κρασί σε μια μπασίνα, πάνω από ένα κατσαρολάκι με νερό που σιγοβράζει (δημιουργούμε μπεν μαρί) και χτυπάμε με σύρμα, μέχρι να διογκωθεί το μείγμα και να φτάσει περίπου στη θερμοκρασία των 60ºC.
  2. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε, σταδιακά, στο τυρί κρέμα. Αφήνουμε να πέσει η θερμοκρασία του και ομογενοποιούμε απαλά με τη χτυπημένη Βιτάμ Cremefine.
  3. Για τη σύνθεση, βουτάμε τα σαβαγιάρ στον καφέ και τα στρώνουμε το ένα δίπλα στο άλλο, δημιουργώντας μία στρώση. Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα και συνεχίζουμε με άλλη μία στρώση από σαβαγιάρ και την υπόλοιπη κρέμα. Πασπαλίζουμε με κακάο και αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον 4 ώρες, πριν σερβίρουμε. Μπορούμε να συνθέσουμε το γλυκό και σε ποτήρι.
By | 2019-11-20T09:55:09+00:00 November 12th, 2019|Comments Off on Tiramisu

About the Author: