Τηγανιά με κοτόπουλο και πιπεριές

Υλικά
  • 800 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου (κομμένο σε κύβους)
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 χρωματιστές πιπεριές κομμένες σε κύβους
  • 1 μικρό ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 ποτήρι μικρό Βιτάμ Culinesse
  • Φρέσκο θυμάρι ή ξερό
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 100 γραμμάρια γραβιέρα Κρήτης (κομμένη σε κύβους)
  • Φρέσκο θυμάρι για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι με το Bιτάμ Culinesse και ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο. Αφήνουμε να ροδίσει από τη μία πλευρά και, στη συνέχεια, το γυρίζουμε να ροδίσει και από την άλλη πλευρά.
  2. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντας για λίγο. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τις πιπεριές. Σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.
  3. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και βράζουμε, μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τραβάμε το τηγάνι από τη φωτιά και ρίχνουμε τα κυβάκια του τυριού.
  4. Ταιριάζει ωραία με ρύζι μπασμάτι ή πιλάφι, αλλά και με πατάτες τηγανητές ή πουρέ.
2018-07-25T12:55:46+00:00