Τάρτα σοκολάτας

Υλικά
  • 150 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο
  • 15 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 300 γραμμάρια κουβερτούρα
  • 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 100 γραμμάρια ζάχαρη
Εκτέλεση
  1. Ζυμώνουμε όλα τα υλικά και αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο, τυλιγμένο σε μεμβράνη, για μισή ώρα να ξεκουραστεί.
  2. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160°C.
  3. Βιταμώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για τάρτες διαμέτρου 24 εκατοστών.
  4. Ανοίγουμε τη ζύμη σε στρογγυλό, ψιλό φύλλο. Απλώνουμε το φύλλο στη φόρμα, έτσι ώστε να αγκαλιάζει τα τοιχώματα.
  5. Ψήνουμε τυφλά (τυφλά σημαίνει καλύπτουμε τη ζύμη με μεμβράνη ψησίματος και γεμίζουμε με φασόλια, για να μη φουσκώσει η ζύμη της τάρτας, καθώς ψήνεται) για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τα φασόλια και ψήνουμε για άλλα 15 λεπτά.
  6. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα και, όταν αρχίσει να λιώνει, κόβουμε το Βιτάμ σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε να λιώσει με την κουβερτούρα. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
  7. Χτυπάμε τα αυγά με τον κρόκο και τη ζάχαρη, συνεχώς, με σύρμα σε άλλο μπεν μαρί, μέχρι να φουσκώσουν και να δέσουν.
  8. Ανακατεύουμε μαζί τα δύο μείγματα πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε στους 160°C για περίπου 12 λεπτά.
2018-07-11T12:32:47+00:00