Τάρτα ροδάκινο

Υλικά
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • 80 γραμμάρια ζάχαρη
  • 30 ml λικέρ ή κονιάκ ροδάκινο ή snaps
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 350 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • 200 γραμμάρια κρέμα τυριού
  • 50 γραμμάρια ζάχαρη
  • 6 φύλλα ζελατίνης
  • 4 ροδάκινα κομπόστα (κομμένα σε λεπτές φέτες)
  • 300 γραμμάρια μαρμελάδα ροδάκινο
  • 300 ml χυμός από την κομπόστα
Εκτέλεση
  1. Σε μια λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι. Προσθέτουμε τα 3/4 του Βιτάμ και τα τρίβουμε, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια υφή παρόμοια με αυτή ενός ψίχουλου. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τα αυγά, τη ζάχαρη, το αλάτι και το λικέρ.
  2. Ζυμώνουμε, έως ότου ομογενοποιηθεί η ζύμη. Εάν είναι πολύ ρευστή, προσθέτουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Με τη βοήθεια του πλάστη, ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και το τοποθετούμε σε ταψί που έχουμε αλείψει με το υπόλοιπο Βιτάμ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 25-30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  3. Σε ένα μπολ μουλιάζουμε τα φύλλα της ζελατίνης. Αφού μουλιάσουν καλά, τα ρίχνουμε σε ένα μικρό σκεύος μαζί με τα 150 ml του χυμού κομπόστας και τα 100 γραμμάρια της μαρμελάδας. Λιώνουμε καλά τα υλικά σε χαμηλή θερμοκρασία και τα αφήνουμε στην άκρη, για να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Στη συνέχεια, χτυπάμε στο μίξερ την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη, για να γίνει σαντιγί. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα. Ρίχνουμε το κρύο μείγμα της μαρμελάδας και ανακατεύουμε, έως ότου ομογενοποιηθεί η κρέμα. Απλώνουμε την κρέμα ροδάκινου πάνω στην κρύα ζύμη της τάρτας, ώστε να καλυφθεί όλη η επιφάνειά της.
  5. Βάζουμε την τάρτα στο ψυγείο να σφίξει για 20 λεπτά. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα μαζί με τον υπόλοιπο χυμό κομπόστας, ώστε το μείγμα να γίνει ρευστό. Τοποθετούμε τις φέτες ροδάκινου επάνω στην τάρτα, την περιχύνουμε με τη ρευστή μαρμελάδα και τη σερβίρουμε κρύα.
2018-07-11T12:29:24+00:00