Τάρτα με σπαράγγια

Υλικά
  • 1 κουταλάκι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 3 κουταλιές τριμμένη γραβιέρα
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse
  • 6 κουταλιές της σούπας τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 πράσα κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό φρέσκα σπαράγγια
  • 4 μεγάλα κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κουταλάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 7 φύλλα κρούστας
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Αφαιρούμε το ξυλώδες μέρος των σπαραγγιών και κόβουμε τις κορυφές τους, τις βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα με αλάτι και νερό (που μόλις να τις σκεπάζει) και τις βράζουμε σε μέτρια φωτιά, ώσπου να μαλακώσουν λίγο. Τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  2. Τον κορμό των σπαραγγιών τον βάζουμε να βράσει σε μια κατσαρόλα με το Βιτάμ Culinesse, τα κρεμμύδια, τα πράσα, αλάτι, πιπέρι, το μαϊντανό και νερό, που να τα σκεπάζει. Μόλις τα λαχανικά απορροφήσουν τα υγρά τους και σχεδόν λιώσουν, προσθέτουμε το βασιλικό και τα τυριά, ανακατεύουμε και αφήνουμε κι αυτό το μείγμα κατά μέρος.
  3. Αλείφουμε καλά με το Bιτάμ Culinesse κάθε φύλλο κρούστας, τα στρώνουμε ένα-ένα σε ταψί και, μετά, ψήνουμε την τάρτα για περίπου 5 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  4. Όταν η βάση της τάρτας πάρει χρώμα και γίνει τραγανιστή, τη βγάζουμε από το φούρνο και την αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Στη συνέχεια, τη γεμίζουμε με τη γέμιση λαχανικών και τη γαρνίσουμε με τις κορυφές σπαραγγιών.
2018-08-02T14:49:23+00:00