Τάρτα με σολομό, άνηθο και ροζ πιπέρια

Υλικά
  • 250 γραμμάρια καπνιστός σολομός
  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρό ποτήρι βότκα
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ροζ πιπέρι
  • 1 ματσάκι φρέσκος άνηθος ψιλοκομμένος
  • 3 αυγά
  • 1 ποτήρι κρέμα γάλακτος λάιτ
  • 1 ποτήρι τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση ζύμη μπριζέ για τάρτες
  • Λιωμένο Βιτάμ για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε το σολομό σε λωρίδες. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, μέχρι να μαραθούν.
  2. Προσθέτουμε το σολομό, τον ανακατεύουμε καλά με τα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε τα πιπέρια και σβήνουμε με τη βότκα. Την αφήνουμε να εξατμιστεί και κατεβάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα, τον άνηθο, την παρμεζάνα, τα αυγά και το πιπέρι.
  4. Αλείφουμε την ταρτιέρα με Βιτάμ και απλώνουμε τη ζύμη ομοιόμορφα στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι.
  5. Απλώνουμε ομοιόμορφα το σολομό και, από πάνω, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.
  6. Ψήνουμε στους 180°C σε ζεστό φούρνο για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η τάρτα.
2018-07-27T08:17:10+00:00