Τάρτα με ροδάκινα

Υλικά
    Υλικά για τη ζύμη
  • 110 γραμμάρια Βιτάμ χωρίς λακτόζη
  • 220 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 5 κουταλιές παγωμένο νερό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 κουταλιές ζάχαρη
    Επιπλέον υλικά
  • 3-4 ώριμα ροδάκινα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εσάνς βανίλιας
  • 1 αυγό (προαιρετικά)
Εκτέλεση
  1. Ξεκινάμε με τη ζύμη, γιατί θα χρειαστεί να ξεκουραστεί για λίγο στο ψυγείο.
  2. Στον κάδο του μίξερ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε παγωμένο το Βιτάμ χωρίς λακτόζη, κομμένο σε κομματάκια, και χτυπάμε ελαφρά. Στη συνέχεια, ρίχνουμε και το νερό και χτυπάμε λίγο ακόμη. Σχηματίζουμε με τα χέρια μία ωραία μπάλα με τη ζύμη της τάρτας και την τυλίγουμε σε μεμβράνη. Βάζουμε τη ζύμη της τάρτας στο ψυγείο για 30-45 λεπτά, για να κρυώσει και να δέσει.
  3. Παράλληλα, καθαρίζουμε τα ροδάκινα και τα κόβουμε σε λεπτές φέτες, πάχους 3-5 χιλιοστών. Τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπολ και τα ανακατεύουμε ελαφρά με 1 κουταλιά ζάχαρη, το κορν φλάουρ και την εσάνς βανίλιας. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το φυλάμε και αυτό στο ψυγείο.
  4. Αφαιρούμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε με ένα πλάστη, πάχους μισού εκατοστού. Πάνω από τη ζύμη τοποθετούμε, κυκλικά, τις φέτες από τα ροδάκινα, αφήνοντας περιμετρικά 2 δάχτυλα ζύμης.
  5. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό και, αν χρειάζεται, το αραιώνουμε με 1 κουταλάκι νερό.
  6. Κλείνουμε τη ζύμη προς το κέντρο της τάρτας με τα ροδάκινα, την αλείφουμε με το αυγό και πασπαλίζουμε από πάνω της λίγη ζάχαρη. Ψήνουμε την τάρτα με ροδάκινα σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190°C για 35-40 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα και να έχει ψηθεί από κάτω. Αφαιρούμε την τάρτα από το φούρνο και την αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά, πριν την κόψουμε.
  7. Απολαμβάνουμε την τάρτα με τα ροδάκινα σκέτη ή με παγωτό βανίλιας. Ταιριάζει πολύ και με ζεστό μέλι από πάνω!
2018-07-11T11:47:42+00:00