Τάρτα με ντομάτες, βασιλικό και κρεμμύδια

Υλικά
  • 1 κιλό κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός
  • 350 γραμμάρια ανθότυρο
  • 2 αυγά
  • 2 μεγάλες νοτμάτες κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1 δόση ζύμη μπριζέ για τάρτες
  • Βιτάμ κλασικό για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
  1. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, αφού τα αλατίσουμε,ανακατεύοντας συχνά, για αρκετή ώρα, μέχρι να μαλακώσουν και να αποκτήσουν ένα ελαφρύ καφετί χρώμα.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα κρεμμύδια, αφού πρώτα τα αφήσουμε να κρυώσουν λίγο, με το ανθότυρο, τα αυγά, το βασιλικό και το πιπέρι.
  3. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, στρώνουμε τη ζύμη, προσέχοντας να καλύψουμε καλά τα τοιχώματα, την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τη γέμιση.
  4. Επάνω της μοιράζουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
  5. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 40 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η ζύμη.
2018-08-02T14:44:40+00:00