Τάρτα με μανιτάρια, κονιάκ και δεντρολίβανο

Υλικά
  • 1 κιλό μανιτάρια (λευκά, πορτομπέλο, πλευρώτους)
  • 1 κουταλιά της σούπας Βιτάμ soft
  • 1 κλωναράκι φρέσκο δεντρολίβανο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1/2 μικρό ποτήρι κονιάκ
  • 1 ματσάκι φρέσκος πλατύφυλλος μαϊντανός
  • 3 αυγά
  • 2 ποτήρια τριμμένη γραβιέρα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 δόση μπριζέ ζύμη για τάρτα
  • Βιτάμ κλασικό για την ταρτιέρα
Εκτέλεση
  1. Ζεσταίνουμε πολύ καλά ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, ρίχνουμε το Βιτάμ και τα μανιτάρια, μέτρια κομμένα, και σοτάρουμε, ανακατεύοντας συνεχώς μαζί με το αλάτι και το δεντρολίβανο.
  2. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι να μαραθούν. Σβήνουμε με το κονιάκ και το αφήνουμε να εξατμιστεί.
  3. Κατεβάζουμε τα μανιτάρια από τη φωτιά και τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προσθέτουμε το μαϊντανό.
  4. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα και στρώνουμε τη ζύμη στον πάτο και τα τειχώματα. Την τρυπάμε παντού με ένα πιρούνι και απλώνουμε ομοιόμορφα τα μανιτάρια.
  5. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά, το τυρί και το πιπέρι και περιχύνουμε τα μανιτάρια.
  6. Ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C για 45 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
2018-08-02T14:46:34+00:00