Τάρτα με λιαστή ντομάτα και ανθότυρο

Υλικά
  • 1 πακέτο σφολιάτα
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 400 γραμμάρια τριμμένο ανθότυρο
  • 1/2 κουταλιά της σούπας φρέσκος βασιλικός
  • 200 γραμμάρια λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 380 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με τουλάχιστον 35% λιπαρά
  • 3 αυγά χτυπημένα
  • Αλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Λιώνουμε τη μαργαρίνη Βιτάμ σε χαμηλή θερμοκρασία. Αλείφουμε τη μισή ποσότητα Βιτάμ σε ένα ταψί και απλώνουμε τη σφολιάτα. Αφήνουμε ένα μικρό περιθώριο στα πλαϊνά του ταψιού και τρυπάμε τη σφολιάτα με ένα πιρούνι, για να μην μας φουσκώσει.
  2. Ρίχνουμε σε ένα μπολ το υπόλοιπο λιωμένο Βιτάμ μαζί με όλα τα υλικά της γέμισης και ανακατεύουμε, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  3. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια της σφολιάτας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να σφίξει και να ροδίσει η τάρτα.
2018-08-02T14:38:35+00:00