Τάρτα με λαχανικά και φέτα

Υλικά
  • 120 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γραμμάρια νιφάδες βρώμης
  • 80 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό (κομμένο σε κύβους)
  • 3 κουταλιές κρύο νερό
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε χοντρές φέτες
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 κολοκυθάκια κομμένα σε χοντρές φέτες
  • 3 ντομάτες κομμένες στη μέση
  • 2 σκελίδες σκόρδο κομμένες
  • 2 Βιτάμ soft λιωμένα
  • 2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
  • Λίγο θρούμπι τριμμένο
Εκτέλεση
  1. Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη βρώμη και το Βιτάμ, ώστε το μείγμα να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα. Αναμειγνύουμε το νερό, ώσπου να δημιουργηθεί μια συμπαγής ζύμη. Ζυμώνουμε για λίγο και την αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
  2. Αναμειγνύεουμε όλα τα λαχανικά σε ταψί. Προσθέτουμε το σκόρδο, το Βιτάμ, το δεντρολίβανο και το θρούμπι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε. Τα ψήνουμε για 40 λεπτά σε φούρνο προθερμασμένο στους 200°C.
  3. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνουμε σε φόρμα 23 εκατοστών. Σκεπάουμε με λαδόκολλα, γεμίζουμε με κεραμικά φασόλια και ψήνουμε για 15 λεπτά. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και τα φασόλια και ψήνουμε άλλα 5 λεπτά.
  4. Την γεμίζουμε με τα λαχανικά, τοποθετούμε τη φέτα από πάνω, πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και ψήνουμε για 10 λεπτά.
2018-08-02T14:40:36+00:00