use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Τάρτα με κολοκύθα, αχλάδια ποσέ, μήλα και βατόμουρα

  • Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες 30 λεπτά
  • Μερίδες8
recipe image Τάρτα με κολοκύθα, αχλάδια ποσέ, μήλα και βατόμουρα

Υλικά

Για τα αχλάδια ποσέ
  • 2 αχλάδια
  • 500 ml νερό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 1 ξύλο κανέλας
Για τη βάση τάρτας
  • 500 γραμμάρια αλεύρι μαλακό
  • 150 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
  • 250 γραμμάρια Βιτάμ Βούτυρο, κομμένο σε κύβους
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
Για τη γέμιση κολοκύθας
  • 500 γραμμάρια κολοκύθα κίτρινη, σε πουρέ (1 κιλό ωμή)
  • 250 ml κρέμα γάλακτος
  • 180 γραμμάρια ζάχαρη κρυσταλλική
  • 2 αυγά
  • 70 γραμμάρια κορν φλάουρ
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μείγμα μπαχαρικών σε σκόνη (κανέλα, γαρύφαλλο, τζίντζερ)
  • Αλάτι
Για το γαρνίρισμα
  • 2 πράσινα μήλα
  • 50 γραμμάρια βατόμουρα
  • 10 γραμμάρια φραγκοστάφυλα

      Εκτέλεση

      Execution
      1. Καθαρίζουμε τα αχλάδια και τα βάζουμε να σιγοβράσουν με το νερό, τη ζάχαρη και την κανέλα για περίπου 50 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στο σιρόπι.
      2. Για τη βάση της τάρτας, χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί στο μίξερ με φτερό σε μέτρια ταχύτητα. Ανοίγουμε τη ζύμη σε πάχος 4 mm, καλύπτουμε μια ταρτιέρα και τη βάζουμε στο ψυγείο.
      3. Για τη γέμιση κολοκύθας, παίρνουμε μια κολοκύθα βάρους 1 κιλού περίπου, αφαιρούμε τη φλούδα και τα σπόρια, την κόβουμε σε κομμάτια και τη βράζουμε σε νερό, μέχρι να μαλακώσει. Την πολτοποιούμε και κρατάμε τα 500 γραμμάρια. Βάζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με τη ζάχαρη σε ένα κατσαρολάκι να πάρουν μια βράση. Σε ένα μπολ, ενσωματώνουμε τα αυγά με το κορν φλάουρ και σιγά-σιγά προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας συνεχώς. Επαναφέρουμε όλο το μείγμα στο κατσαρολάκι και βράζουμε, μέχρι να πήξει.
      4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ενσωματώνουμε τον πουρέ κολοκύθας, τα μπαχαρικά και το αλάτι.
      5. Γεμίζουμε τη βάση της τάρτας μέχρι τα 3/4 του ύψους με την κρέμα κολοκύθας και ψήνουμε στον φούρνο στους 170ºC για περίπου 45 λεπτά.
      6. Γαρνίρουμε με τα αχλάδια ποσέ, φρέσκα μήλα, κομμένα σε λεπτές φέτες, βατόμουρα και φραγκοστάφυλα.