Τάρτες με αχλάδι και καραμέλα

Υλικά
  • 50 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 4 φύλλα ζαχαροπλαστικής (σφολιάτα)
  • 2 κουταλιές ζάχαρη άχνη
  • 4 μικρά ώριμα αχλάδια
  • 1/2 κουταλιά της σούπας χυμός λεμονιού
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας καρύδια σπασμένα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε το Βιτάμ σε ένα τηγάνι, μέχρι να λιώσει και, στη συνέχεια, σβήνουμε το μάτι. Αλείφουμε 4 ατομικές φόρμες κέικ με λίγο από το λιωμένο Βιτάμ.
  2. Τοποθετούμε τα φύλλα σφολιάτας δίπλα-δίπλα σε μία επιφάνεια εργασίας. Αλείφουμε τα φύλλα με λίγο λιωμένο Βιτάμ, έτσι ώστε να «τσαλακώνει» κάθε φύλλο και να χωράει στις φορμίτσες. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και ψήνουμε για 5-8 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν. Τις αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Στο μεταξύ, καθαρίζουμε και κόβουμε τα αχλάδια στα τέσσερα. Τα ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού. Ανοίγουμε πάλι το μάτι να ζεσταθεί το Βιτάμ, και  προσθέτουμε τα αχλάδια να τηγανιστούν για 5 λεπτά. Βγάζουμε τα αχλάδια από το κατσαρολάκι και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και τη ζάχαρη με το Βιτάμ στο τηγάνι και μαγειρεύουμε για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το μείγμα και να γίνει καραμέλα.
  5. Ξεφορμάρουμε τη βάση των ταρτών και τις τοποθετούμε σε μικρά πιάτα. Γεμίζουμε τις τάρτες με αχλάδι, τις περιχύνουμε με καραμέλα και τις πασπαλίζουμε με καρύδια. Σερβίρουμε ζεστό ή κρύο.
2018-07-11T13:20:33+00:00