Τάρτα φράουλα

Υλικά
  • 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό (παγωμένο)
  • 1 αυγό ή 2 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα του ταψιού)
  • 500 γραμμάρια φρέσκιες φράουλες (ολόκληρες, χωρίς κοτσάνι)
  • 4 αυγά
  • 40 ml κρέμα γάλακτος
  • 140 γραμμάρια ζάχαρη
  • 80 γραμμάρια αμύγδαλο σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας ρούμι
  • Λίγο αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 150 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα ή μαρμελάδα από οποιαδήποτε άλλο κόκκινο φρούτο
  • Βιτάμ κλασικό (για το άλειμμα του ταψιού)
Εκτέλεση
  1. Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και σχηματίζουμε στη μέση μια λακκουβίτσα.
  2. Ρίχνουμε το Βιτάμ κομμένο σε μικρά κυβάκια και ζυμώνουμε με γρήγορες κινήσεις, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει μια υφή παρόμοια με αυτή ενός ψίχουλου. Αν δυσκολευόμαστε, προσθέτουμε 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό.
  3. Πλάθουμε τη ζύμη σε μια μπάλα, την τυλίγουμε σε μεμβράνη κουζίνας και την αφήνουμε για μισή ώρα στο ψυγείο. Μόλις τη βγάλουμε από το ψυγείο, και, όπως είναι τυλιγμένη στη μεμβράνη, την ανοίγουμε σε φύλλο με το χοντρό πλάστη.
  4. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, ξεκολλάμε τη μία πλευρά της μεμβράνης και, αφήνοντας την επάνω πλευρά της μεβράνης, την απλώνουμε στην ταρτιέρα. (Πολύ εύκολα, επίσης, μπορούμε να την ανοίξουμε με τα δάχτυλα. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα, βάζουμε τη ζύμη στη μέση και, με τα δάχτυλά μας, την απλώνουμε ομοιόμορφα στον πάτο και στα τειχώματα.)
  5. Τρυπάμε με ένα πιρούνι όλη την επιφάνεια, πριν απλώσουμε επάνω στη ζύμη την γέμιση.
  6. Αλείφουμε με Βιτάμ την ταρτιέρα και απλώνουμε ομοιόμορφα τη ζύμη στον πάτο και τα τοιχώματα.
  7. Με ένα πιρούνι τρυπάμε παντού τον πάτο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε πολύ καλά τη ζάχαρη, το ρούμι, το λευκό αμύγδαλο, το οποίο θα τρίψουμε σε σκόνη στο multi, τα αυγά και την κρέμα.
  8. Απλώνουμε το μείγμα επάνω στη ζύμη και ψήνουμε σε ζεστό φούρνο στους 180°C, μέχρι να στερεοποιηθεί η κρέμα για 20-30 περίπου λεπτά.
  9. Βγάζουμε την τάρτα και μοιράζουμε επάνω της ολόκληρες τις φράουλες. Τις πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι. Περνάμε τη μαρμελάδα από το multi μαζί με 4 κουταλιές της σούπας νερό.
  10. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τη μαρμελάδα και, μόλις γίνει χλιαρή, την αλείφουμε επάνω από τις φράουλες.
  11. Αφήνουμε την τάρτα 1 ώρα στο ψυγείο και τη σερβίρουμε.
2018-07-11T12:36:49+00:00