Ταλιατέλες με σάλτσα από κατσικίσιο τυρί και κουκουνάρια

Υλικά
  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • Αλάτι
  • 4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ κλασικό
  • 1 πράσο κομμένο σε φέτες
  • 75 γραμμάρια κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
  • Φρέσκο ξύσμα λεμονιού από 1 λεμόνι
  • Φρέσκος χυμός λεμονιού από 1 λεμόνι
  • 200 γραμμάρια κατσικίσιο τυρί θρυμματισμένο
  • Φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος (για το πασπάλισμα)
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε άφθονο αλατισμένο νερό.
  2. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το Βιτάμ και καβουρδίζουμε τα κουκουνάρια για 2 λεπτά περίπου.
  3. Μόλις ροδίσουν, βάζουμε το πράσο  και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέτουμε το σκόρδο και το σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό.
  4. Προσθέτουμε την κρέμα, το ξύσμα, το χυμό από το λεμόνι και το τυρί και ανακατεύουμε για άλλα 2 λεπτά. Ρίχνουμε και το μαϊντανό.
  5. Σουρώνουμε τις ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2018-07-12T11:08:16+00:00