Σταφιδοκούλουρα

Υλικά
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 150 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • 150 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
  • 50 γραμμάρια ψιλοκομμένη σοκολάτα υγείας
  • 1 αυγό
  • 225 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλιά του γλυκού μπέικινγκ πάουντερ
Εκτέλεση
  1. Μουλιάζουμε σε ένα μπολάκι με το ρούμι τις σταφίδες για περίπου 1 ώρα, μέχρι να φουσκώσουν.
  2. Σε ένα μπολ, μεγάλο αυτή τη φορά, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικινγκ πάουντερ και το αλάτι.
  3. Στο μπολ του μίξερ χτυπάμε το Βιτάμ με τη ζάχαρη άχνη, μέχρι να ασπρίσουν και, μετά, προσθέτουμε τα αυγά και τη βανίλια, συνεχίζοντας το χτύπημα, μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Έπειτα, ρίχνουμε λίγο-λίγο το μείγμα με το αλεύρι, συνεχίζοντας το χτύπημα, και, μόλις απορροφηθεί, βγάζουμε το μπολ από το μίξερ, προσθέτουμε τις σταφίδες, καλά στραγγισμένες, και ανακατεύουμε.
  5. Κόβουμε από τη ζύμη κομματάκια, στο μέγεθος καρυδιού, και τα πλάθουμε σε κουλουράκια, αφού πρώτα αλείψουμε τα χέρια μας με λάδι.
  6. Τα τοποθετούμε σε ταψιά, αλειμμένα με Bιτάμ, όχι πολύ κοντά το ένα στο άλλο (γιατί θα φουσκώσουν με το ψήσιμο). Μετά, τα αλείφουμε με τους κρόκους των αυγών, ελαφρά χτυπημένους με 3-4 κουταλιές νερό, και αφήνουμε για 5 λεπτά, για να δημιουργηθεί κρούστα.
  7. Τέλος, ψήνουμε για 25-30 λεπτά σε φούρνο, που έχουμε προθερμάνει στους 180°C, μέχρι να πάρουν χρώμα.
2018-07-26T12:40:14+00:00