Spring rolls

Υλικά
  • 2 κουταλιές Βιτάμ soft
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 200 γραμμάρια κόκκινο λάχανο τριμμένο
  • 1 ματσάκι φρέσκος βασιλικός ψιλοκομμένος
  • 50 γραμμάρια κολίανδρος (προαιρετικά)
  • 200 γραμμάρια τριμμένο τυρί έμμενταλ
  • 2 κουταλιές μηλόξυδο
  • Aλάτι
  • Αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • Ζάχαρη
  • 15 λωρίδες φύλλο κρούστας (με διάμετρο 12-13 εκατοστά)
  • 2 κουταλιές της σούπας Βιτάμ soft (για το άλειμμα τψν φύλλων)
Εκτέλεση
  1. Μαραίνε το κρεμμύδι με λίγο νερό, προσθέτουμε το λάχανο με το Βιτάμ και τα σοτάρουμε ελαφρά, ώσπου να γίνουν διάφανα.
  2. Προσθέτουμε βασιλικό, κόλιανδρο, μηλόξυδο, αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη, κατά βούληση. Ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε.
  3. Απλώνουμε ένα φύλλο κρούστας και το αλείφουμε με Βιτάμ. Βάζουμε στη μία άκρη του φύλλου μια κουταλιά γέμιση και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό, φέρνοντας προς τα μέσα τις δύο άκρες του φύλλου, καθώς τυλίγουμε, για να περικλείσουμε τη γέμιση. Αλείφουμε τα ρολά με λίγο Βιτάμ και τα ψήνετε σε φούρνο προθερμασμένο στους 220°C για 10 λεπτά. Τα σερβίρουμε με κέτσαπ ή άλλη σάλτσα της επιλογής μας, όπως γλυκόξινη σάλτσα ή καπνιστό τσάτνυ.
2018-07-26T11:23:44+00:00