Σπιτικό μούσλι μπανάνας

Υλικά
  • 1 κουταλιά της σούπας σπόροι chia
  • 250 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (χωρίς γλουτένη, αν χρειάζεται)
  • 80 γραμμάρια ωμά αμύγδαλα χοντροκομμένα
  • 80 γραμμάρια ωμοί σπόροι κολοκύθας
  • 40 γραμμάρια ωμοί ηλιόσποροι
  • 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι
  • 5 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο
  • 3 κουταλιές της σούπας σιρόπι σφενδάμου
  • 3 πολύ ώριμες μπανάνες (ξεφλουδισμένες και κομμένες σε μικρότερα κομμάτια)
Υλικά για το σερβίρισμα
  • Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου
  • Φρέσκα φρούτα, όπως μύρτιλα και σμέουρα
Εκτέλεση
  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 165°C και στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Τοποθετούμε τη 1 κουταλιά σπόρους chia σε ένα μπολ με 60 ml νερό και αφήνουμε το μείγμα να μουλιάσει για 20 λεπτά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε τη βρώμη, τα αμύγδαλα, τους σπόρους και το αλάτι. Σε ένα ξεχωριστό μπολ προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το σιρόπι σφενδάμου και τις μπανάνες και τα χτυπάμε με ένα μπλέντερ χειρός, μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε το μείγμα με τις μπανάνες στο στεγνό μείγμα και τα αναμειγνύουμε καλά, ώστε να καλυφθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί ένα σβολιασμένο μείγμα. Απλώνουμε μία ομοιόμορφη στρώση του μείγματος στο ταψί.
  5. Τοποθετούμε στη μέση του φούρνου και ψήνουμε για 15 λεπτά, έπειτα, αναποδογυρίζουμε το μούσλι με μια ξύλινη κουτάλα και ψήνουμε για ακόμα 15-20 λεπτά (όσο πιο πολύ ψηθεί, τόσο πιο τραγανό θα γίνει). Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, προτού το τοποθετήσουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο. Σερβίρουμε με Βιτάμ ρόφημα Αμυγδάλου και φρέσκα φρούτα, όπως μύρτιλα και σμέουρα.
  6. Extra tip: Μπορούμε να προσθέσουμε καρυκεύματα στο μούσλι μας, για πιο πλούσια γεύση. Γλυκά και θερμαντικά καρυκεύματα, όπως το γαρύφαλλο, το γλυκάνισο, η βανίλια και η κανέλα λειτουργούν εξίσου καλά.
2018-07-31T14:57:14+00:00