Σπαγγέτι καρμπονάρα

Υλικά
  • 500 γραμμάρια σπαγγέτι
  • 8 μέτριες φέτες παντσέτα ή μπέικον
  • 4 μέτρια αυγά
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο (προαιρετικά)
  • 120 γραμμάρια σκληρό ή ημίσκληρο τυρί χωρίς γλουτένη ή φυτικό
  • 4 κουταλιές Βιτάμ χωρίς λακτόζη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
  1. Βράζουμε μπόλικο νερό σε βαθιά κατσαρόλα και ετοιμάζουμε το σπαγγέτι, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Ψιλοκόβουμε την παντσέτα ή το μπέικον, ζεσταίνουμε τη μισή ποσότητα από το Βιτάμ σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το αλλαντικό, μέχρι να ροδίσει.
  3. Ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά. Παράλληλα, χτυπάμε τα αυγά σε βαθύ μπολ και τα αναμειγνύουμε με το τυρί.
  4. Προσθέτουμε μια μικρή ποσότητα από το νερό, στο οποίο βράζουν τα ζυμαρικά, και ανακατεύουμε.
  5. Στραγγίζουμε τα ζυμαρικά και τα ρίχνουμε αμέσως στο τηγάνι. Προσθέτουμε το υπόλοιπο Βιτάμ και το μείγμα των αυγών και ανακατεύουμε ζωηρά για μερικά λεπτά.
  6. Σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
2018-07-27T07:22:49+00:00