Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Για τη σούπα, καθαρίζουμε και κόβουμε το παστινάκι και το πράσο σε φέτες. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το Βιτάμ κλασικό και τα σοτάρουμε για μερικά λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν. Προσθέτουμε τον ζωμό, την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά περίπου (σκεπασμένα με καπάκι). Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ, μέχρι το μείγμα να αποκτήσει λεία υφή. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι και σερβίρουμε.
Για το ψωμί, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ºC. Σε ένα κατσαρολάκι τοποθετούμε το νερό, το μέλι, τη ζάχαρη με το Βιτάμ κλασικό και ζεσταίνουμε, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και το μέλι. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει. Τοποθετούμε σε ένα μίξερ το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, τα μπαχαρικά, τα 2 είδη ξύσματος με το αλάτι και προσθέτουμε, σταδιακά, το κρύο σιρόπι, μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ορθογώνια φόρμα κέικ διαστάσεων 22x10x8 cm, την οποία προηγουμένως έχουμε αλείψει με Βιτάμ κλασικό και πασπαλίσει με αλεύρι. Ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 45 λεπτά.
Σερβίρουμε με τη σούπα, είτε κομμένα σε κρουτόν, είτε χωριστά.