Σούπα κρέμα πατάτας με λάδι σχοινόπρασου

Υλικά

Για τη σούπα

  • 500 γραμμάρια πατάτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 πράσο
  • 3 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
  • 250 ml Βιτάμ Cremefine για Μαγειρική με 15% λιπαρά
  • 100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Για το λάδι σχοινόπρασου
  • 50 γραμμάρια σχοινόπρασο
  • 100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
  1. Για τη σούπα, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, το κρεμμύδι και το πράσο σε φέτες. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε τα 50 γραμμάρια από το Βιτάμ κλασικό και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το πράσο, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε τη Βιτάμ Cremefine και δίνουμε μια βράση ακόμα. Αποσύρουμε ξανά από τη φωτιά και προσθέτουμε το Βιτάμ ανακατεύοντας. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
  2. Για το λάδι σχοινόπρασου, ζεματίζουμε το σχοινόπρασο σε αλατισμένο νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Το στεγνώνουμε πολύ καλά και το πολτοποιούμε μαζί με το ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να σουρώσει σε μια σίτα ή ένα τουλπάνι χωρίς να το πιέζουμε.
  3. Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή.
By | 2019-11-20T09:49:23+00:00 November 13th, 2019|Comments Off on Σούπα κρέμα πατάτας με λάδι σχοινόπρασου

About the Author: