Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σούπα κρέμα πατάτας με λάδι σχοινόπρασου
Χρόνος Μαγειρέματος40 λεπτά
Μερίδες6
Υλικά
Για τη σούπα
500 γραμμάρια πατάτες
1 κρεμμύδι ξερό
1 πράσο
3 λίτρα ζωμός κοτόπουλου
250 ml κρέμα γάλακτος
100 γραμμάρια Βιτάμ κλασικό
Αλάτι
Πιπέρι
Για το λάδι σχοινόπρασου
50 γραμμάρια σχοινόπρασο
100 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Execution
Για τη σούπα, καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια, το κρεμμύδι και το πράσο σε φέτες. Παίρνουμε μια κατσαρόλα και ζεσταίνουμε τα 50 γραμμάρια από το Βιτάμ κλασικό και σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και το πράσο, χωρίς όμως να πάρουν χρώμα. Προσθέτουμε τις πατάτες και τον ζωμό κοτόπουλου και αφήνουμε να βράσει για περίπου 30 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και δίνουμε μια βράση ακόμα. Αποσύρουμε ξανά από τη φωτιά και προσθέτουμε το Βιτάμ ανακατεύοντας. Καρυκεύουμε με αλάτι και πιπέρι.
Για το λάδι σχοινόπρασου, ζεματίζουμε το σχοινόπρασο σε αλατισμένο νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Το στεγνώνουμε πολύ καλά και το πολτοποιούμε μαζί με το ελαιόλαδο. Το αφήνουμε να σουρώσει σε μια σίτα ή ένα τουλπάνι χωρίς να το πιέζουμε.