Σούπα κίτρινης κολοκύθας με γαλοπούλα, γαρίδες και τραγανό μπέικον

Υλικά
  • 200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
  • 2 κιλά κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 2 Κλασικοί Κύβοι Κοτόπουλου Knorr
  • 250 γραμμάρια γαλοπούλα στήθος κομμένη σε κύβους
  • 10 γαρίδες (χωρίς κέλυφος)
  • 1/2 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
  • 400 ml γάλα καρύδας
  • 10 φέτες μπέικον
  • 1 λίτρο καυτό νερό
  • Aλάτι
  • Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε στο Βιτάμ το κρεμμύδι και την κολοκύθα, έως ότου μαραθούν αρκετά.
  2. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καυτό νερό και τους 2 κύβους Knorr και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, έως ότου βράσουν καλά.
  3. Προσθέτουμε αλατοπίπερο, λιώνουμε με το μίξερ χειρός την κολοκύθα, μέχρι να γίνει χυλός και την αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε τους κύβους της γαλοπούλας, που έχουμε αλατοπιπερώσει, και αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά.
  4. Το ίδιο κάνουμε και με τις γαρίδες σε ένα άλλο τηγάνι. Σοτάρουμε το μπέικον σε πολύ λίγη ποσότητα Βιτάμ Culinesse, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνει τραγανό.
  5. Σε μικρές κούπες, ρίχνουμε πρώτα 1 κουταλιά της σούπας κύβους γαλοπούλας και από πάνω τη ζεστή κολοκυθόσουπα.
  6. Στη συνέχεια, γατζώνουμε στο πλαϊνό χείλος της κούπας μια γαρίδα και πουδράρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Τοποθετούμε οριζόντια το μπέικον και σερβίρουμε.
2018-08-02T15:39:47+00:00