Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
close menuopen menu
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.
Σούπα κίτρινης κολοκύθας με γαλοπούλα, γαρίδες και τραγανό μπέικον
Χρόνος Μαγειρέματος1 ώρες
Μερίδες5
Υλικά
Ingredients
200 γραμμάρια Βιτάμ Culinesse
2 κιλά κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε κύβους
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
2 κύβοι ζωμού κοτόπουλου
250 γραμμάρια γαλοπούλα στήθος κομμένη σε κύβους
10 γαρίδες (χωρίς κέλυφος)
1/2 ματσάκι φρέσκος κόλιανδρος ψιλοκομμένος
400 ml γάλα καρύδας
10 φέτες μπέικον
1 λίτρο καυτό νερό
Aλάτι
Aλεσμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Execution
Σε ένα βαθύ σκεύος σοτάρουμε στο Βιτάμ το κρεμμύδι και την κολοκύθα, έως ότου μαραθούν αρκετά.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το καυτό νερό και τους 2 κύβους και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, έως ότου βράσουν καλά.
Προσθέτουμε αλατοπίπερο, λιώνουμε με το μίξερ χειρός την κολοκύθα, μέχρι να γίνει χυλός και την αφήνουμε σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία. Ρίχνουμε το γάλα καρύδας και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας Βιτάμ Culinesse και σοτάρουμε τους κύβους της γαλοπούλας, που έχουμε αλατοπιπερώσει, και αφήνουμε να μαγειρευτούν καλά.
Το ίδιο κάνουμε και με τις γαρίδες σε ένα άλλο τηγάνι. Σοτάρουμε το μπέικον σε πολύ λίγη ποσότητα Βιτάμ Culinesse, και από τις δύο πλευρές, μέχρι να γίνει τραγανό.
Σε μικρές κούπες, ρίχνουμε πρώτα 1 κουταλιά της σούπας κύβους γαλοπούλας και από πάνω τη ζεστή κολοκυθόσουπα.
Στη συνέχεια, γατζώνουμε στο πλαϊνό χείλος της κούπας μια γαρίδα και πουδράρουμε με ψιλοκομμένο κόλιανδρο. Τοποθετούμε οριζόντια το μπέικον και σερβίρουμε.